Suvisel kurgihooajal valmista kiirelt valmivad ja imehead soolakurgid. Kurgid ei ole mõeldud pikaajaliseks säilitamiseks, vaid on mõeldud kohe serveerimiseks.
KOOSTISAINED
1 kg väikesed kurke
1 sl meresoola
1 tl suhkrut
4-5 küüslauguküünt
1 spl sinepiseemneid
kimp tilli (koos vartega)
umbes 10 suuremat mustsõstralehti
VALMISTUSJUHEND
1. Pese kurgid ja pane need 1 tunniks külma vette likku.
2. Pane kilekotti meresool, suhkur, sinepiseemned, viilutatud küüslauguküüned, hakitud till, suurteks tükkideks hakitud mustsõstralehed.
3. Lõika kurkidel mõlemad otsad ära. Pane kurgid kotti.
4. Sulge kott ja raputa väga korralikult, et kõik koostisosad korralikult seguneksid.
5. Aseta umbes 8-12 tunniks külmkappi. Õige soolasuse ja maitse saavutamiseks võiks kurke vahepeal veidi maitsta.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.